Home
 
   
   

21 december 2017

Accell (Sparta/Batavus/Koga) mag stoppen met leveren aan Fietsenwinkel.nl

De voorzieningenrechter heeft op 19 december 2017 Accell Nederland in het gelijk gesteld naar aanleiding van een kort geding dat IBG BV (Fietsenwinkel.nl) tegen Accell Nederland BV had aangespannen vanwege de invoering van het nieuwe margegebouw. Deze uitspraak betekent dat het contract tussen IBG BV en Accell Nederland BV per 6 april 2018 geëindigd zal zijn.

De voorzieningenrechter heeft Accell Nederland in het gelijk gesteld in een kort geding dat IBG BV (Fietsenwinkel.nl) had aangespannen Deze uitspraak betekent dat het contract tussen IBG BV en Accell Nederland BV per 6 april 2018 geëindigd zal zijn.

De rechtbank te Amsterdam concludeert dat ‘Accell er de afgelopen anderhalf jaar alles aan heeft gedaan om met IBG tot een nieuwe overeenkomst te komen. In het kort geding valt te lezen: ‘tot ver in 2017 is dooronderhandeld over een nieuwe overeenkomst.’

Onderhandelingen mislukt

De rechtbank concludeerde dat Accell de overeenkomst met fietsenwinkel.nl onder andere mag opzeggen vanwege het mislukken van de onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst,. Aangezien de brief die Accell hierover heeft verstuurd gedateerd is op 6 oktober 2017, geldt de opzegging van het contract (half jaaropzegtermijn) met Fietsenwinkel.nl vanaf 6 april 2018.

Fietsenwinkel.nl in zwaar weer

Uit het Jaarverslag van Fietsenwinkel.nl/IBG blijkt dat het in zwaar weer verkeert. De resultaten zijn negatief en het concern lijdt verlies. Het resultaat na belastingen is flink gedaald. Ook wordt er geen dividend uitgekeerd wegens negatief eigen vermogen.

 


 

Terug

     
                   
Techniek
Comfort
Sportief
Kids
Fashion