Home
 
   
   

Voorkom zadelpijn; doe de Bike Totaal zadelmeting

 

Wat is zadelpijn en hoe voorkom je dit?

Veel fietsers hebben last van zadelpijn. Soms zelfs zo erg dat ze het fietsen voorgoed voor gezien houden. Door een verkeerd zadel - bijvoorbeeld te smal of te zacht - worden zenuwen en pezen rondom de zitbotten belast. Dan kunnen deze afknellen en dat veroorzaakt zadelpijn. Kies daarom een fietszadel dat bij u past. Ook de stand van het zadel is belangrijk, zodat u precies op de twee zitbotten zit. De druk zit hierdoor op de juiste plek. Met een goed passend zadel fietst u gegarandeerd zonder zadelpijn. Hoe lang de rit ook duurt! 

Welk zadel heeft u nodig?

Dat is onder andere afhankelijk de afstand tussen uw twee zitbeenderen. Dat zijn de twee onderste botten van het bekken. Met de Bike Totaal zadelmeting kunnen wij u adviseren over het zadel dat het beste bij u past.

Doe de Bike Totaal zadelmeting
 

Voorkom zadelpijn met de Bike Totaal zadelmeting

Hoe wordt u opgemeten? Gewoon even zitten

Met de Bike Totaal zadelmeting worden de drukpunten van uw zitvlak opgemeten. Voor de meting gaat u op een speciale stoel zitten waarop een kartonnen plaatje ligt. Er ontstaat dan een afdruk van uw zitbeenderen in het karton. De fietsspecialist meet met lichtstralen nauwkeurig de afstand tussen de zitbeenderen. Deze gegevens gaan de computer in, gecombineerd met een aantal feiten over uw fietsgedrag (zoals de afstanden die u meestal aflegt). Vervolgens krijgt u een advies over welk type zadel en welke maat en hardheid het beste bij u passen.   

Soorten fietszadels

De fietsspecialist kan op basis van het advies precies vertellen welk zadel geschikt is. In het algemeen geldt dat frequente fietsers de meeste baat hebben bij een harder zadel, terwijl iemand die af en toe fietst beter een iets zachter zadel kan nemen. Belangrijk is ook de neus van het zadel. Een verlaagde neus geeft extra comfort en voorkomt hinderlijke druk in het kruis (bij mannen) of rond het schaambeen (bij vrouwen).

Ga naar fietszadels in de webshop

Laat uw zadel goed afstellen

Maar met alleen een goed zadel bent u er nog niet. Ook belangrijk is een goede afstelling van het zadel; op de juiste hoogte, wat meer naar voren of naar achteren en eventueel wat gekanteld. Daar zorgt de Bike Totaal vakman natuurlijk voor.
 


 

     
                   
Techniek
Comfort
Sportief
Kids
Fashion