Home
 
   
   

Wilt u ook comfortabel fietsen?


Ergonomie en fietsen

Een goede zitpositie op de fiets voorkomt rug- en gewrichtsklachten

Veel mensen met gewrichts- en rugproblemen bewegen te weinig. Fietsen is een zeer goede oplossing, maar dan moet de fiets wel goed afgesteld zijn. Een juiste houding kan de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verminderen.

Zitpositie en frame geometrie

Kijk bij aankoop van een fiets niet alleen naar de kleur, of de framemaat. Maar let vooral op de frame geometrie. Die is per model verschillend en heel belangrijk. De frame geometrie is namelijk van invloed op uw zitpositie (rechtop, iets voorovergebogen of zeer sportief).

Met de Bikefitting meting vindt u de fiets die het beste bij u past

Veel mensen vragen zich af welke maat fiets ze nodig hebben. De framemaat zegt echter niet alles. Ook  belangrijk is welk model fiets geschikt voor u is. En wat is uw beste zithouding, zodat u klachten aan schouders, polsen, rug, nek en knieën voorkomt? Daar hebben we het perfecte meetsysteem voor. Bikefitting is een innovatief meetsysteem dat in samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieuren en tweewielerspecialisten is ontwikkeld. Hiermee meten we u snel op, zonder dat u daarbij wordt aangeraakt.
 


 

     
                   
Techniek
Comfort
Sportief
Kids
Fashion