Home
 
   
   

Technische ondersteuning van het Fiets Support Team


Het Bike Totaal Fiets Support Team, bestaande uit Bike Totaal fietsspecialisten, levert de technische support tijdens de koersweek om alle deelnemers veilig de berg te kunnen laten beklimmen. Het team staat van maandag tot en met donderdag op het start- en finishplein om deelnemers te helpen bij technische mankementen. Op de woensdag en de donderdag staat het team ook in bocht 7 en 16. De winst van de vervangen onderdelen tijdens de koersweek wordt gedoneerd aan Stichting Alpe d’HuZes.


Bike Totaal Fiets Support Team 2017

 

André Wolters   Bike Totaal Wolters in Klarenbeek 
Nol van der Velden   Bike Totaal Wolters Klarenbeek
Henry Heman   Bike Totaal Heman in Warmenhuizen 
Jeroen Vierhout   voormalig Bike Totaal ondernemer 
Johan Peeters  Bike Totaal Peeters Heel & Heythuysen
Eric Visser   Bike Totaal Stout in Rhoon 
Jack van de Slikke   Dynamo Retail Group 
Hans Nieuwenhuis  voormalig vertegenwoordiger Gazelle
Peter Theeuwen  Bike Totaal Dekkers in Wanssum
Teamcaptain: Arie-Willem Stout  Bike Totaal Stout in Rhoon
 

 

De mannen uit het Support Team hebben allen hun eigen reden om zich in te zetten voor dit zeer succesvolle evenement. Sommigen gaan al voor de vierde keer mee om samen alle reparaties uit te voeren die nodig zijn om de deelnemers aan het evenement veilig op weg te helpen. Daarnaast hebben alle Bike Totaal winkels zich ingezet voor de gratis fietscheck voor de deelnemers van de Alpe d’HuZes. Geef u via dit formulier op voor een fietskeuring bij een Bike Totaal vestiging bij u in de buurt. Na donatie van €10,- aan het Bike Totaal Alpe d'HuZes Zinvol op je Zadel team, wordt deze keuring gratis uitgevoerd. Wilt u team Zinvol op je Zadel direct sponsoren? Dat kan door het geven van een donatie.

 
Om u een zo goed mogelijke voorbereiding te geven hebben deze toppers enkele tips voor u. Mocht u ondanks uw goede voorbereidingen toch met pech komen te staan dan zullen deze mannen u graag helpen. Uiteraard wordt de volledige winst van de vervangen onderdelen tijdens de koersweek gedoneerd aan Stichting Alpe d’HuZes.

Tips van onze vakmannen

  1. Een allesomvattende tip is om je fiets te laten nalopen door een echte expert vóórdat u naar Frankrijk gaat. Op deze manier loopt u het minste risico om voor verassingen te komen staan.
  2. Zorg voor een fiets die goed in orde is om deze uitdaging aan te gaan. En let dan met name op de juiste versnellingen. Deze moeten klein genoeg zijn om de uitdaging zo comfortabel mogelijk te maken.
  3. Zorg dat u  een goed bergverzet heeft, dus in ieder geval 30 tandjes achter. En dat de fiets piekfijn in orde is.
  4. Train veel en maak heel veel meters. De dag zelf, genieten, genieten en nog eens genieten.
  5. Vraag mensen met ervaring om tips.’’
  6. Monteer nieuwe banden als u naar dit evenement toekomt, regel uw tandwielverhouding en probeer tijdens dit evenement zo veel mogelijk op de fiets te blijven. Pas zo nodig uw tempo aan omdat rustpauzes vermoeiender zijn dan rustig doorfietsen.
  7. Geniet van de dag en zorg voor jezelf door voldoende te eten en te drinken. En start met voldoende warme kleding aan, in het begin is het nog erg koud. Zeker in de afdaling.
  8. Vertrouwt u er niet helemaal op? Laat dan uw fietsenmaker een inspectie uitvoeren, zodat u onbezorgd aan een mooi evenement kunt beginnen. Geef u via dit formulier op voor een fietskeuring bij een Bike Totaal vestiging bij u in de buurt. Na donatie van €10,- aan het Bike Totaal Alpe d'HuZes Zinvol op je Zadel team, wordt deze keuring gratis uitgevoerd. Wilt u team Zinvol op je Zadel direct sponsoren? Dat kan door het geven van een donatie.

 


 

     
                   
Techniek
Comfort
Sportief
Kids
Fashion